Kerriegroenten met ketjap-gehaktballetjes

home > conimex-recepten > Kerriegroenten met ketjap-gehaktballetjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak ondertussen de wortels schoon en snijd ze in halve plakjes. Maak de kool schoon en snijd in brede repen. Meng het gehakt met een scheutje ketjap (voeg naar smaak wat zout en
peper toe). Maak er kleine balletjes van. Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de wortelplakjes 3 minuten. Voeg de koolreepjes toe en wok deze 1 minuut mee. Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook. Ca. 3 minuten zachtjes laten pruttelen. Voeg in de laatste minuut de taugé toe. Verhit een andere wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak
hierin de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom goudbruin en gaar. Verdeel de rijst over 4 borden, de kerriegroenten ernaast en de gehakt-
balletjes erop.

Op tafel
Zet Conimex Sambal Badjak met de pittige smaak en Ketjap Manis op tafel als extra smaakmakers.

Lekker anders kan ook:
Vervang de groenten door gemengde roerbakgroenten. Voeg aan het gehakt een verkruimelde beschuit en een losgeklopt ei toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Gebakken visballetjes met sweet-chilikoriandersaus en Aziatische vlaflip toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g rijst 200 g winterwortels 1 Chinese kool 400 g gehakt Ketjap Manis Conimex Wok Olie 1 bakje Conimex Boemboe
voor Kerrie Groenten 1 bakje (125 g) taugé