Kerrierijst met kip, munt en cashewnoten

home > conimex-recepten > Kerrierijst met kip, munt en cashewnoten

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.

Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes, een beetje grover dan gehakt. Meng ze met 1 el olie en 1 tl kerriepoeder. Hak de cashewnoten grof.

Verhit in de wok een scheutje olie en wok de kip 4 minuten. Voeg de doperwtjes toe en wok ze 2 minuten mee.

Voeg nog 2 el olie, 1 tl kerriepoeder en de rijst toe en wok nog 5 minuten. Schenk de ketjap erbij, voeg de munt toe en wok nog 1 minuut.

Schep de kerrierijst in 4 grote kommen en strooi de cashewnoten erover.

Op tafel
Conimex Mango Chutney is lekker bij de kerrierijst, je kunt het aan tafel naar smaak toevoegen.

Lekker anders kan ook:
De munt kun je weglaten en eventueel wel wat verse gehakte lente-uitjes toevoegen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf maïskoekjes met dip en limoenkwark toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g pandan rijst 400 g kipfilet Conimex Kerrie Djawa Conimex Wok Olie 50 g gezouten cashewnoten 400 g doperwtjes (diepvries) 4 el Ketjap Manis 3 el grofgehakte munt