Ketjapkip met sambalprei en rijst

home > conimex-recepten > Ketjapkip met sambalprei en rijst

Verwarm de grill.

Meng in een schaaltje de ketjap met een halve eetlepel sambal. Wentel de kipkarbonades erdoor en laat ze in een schaaltje tenminste 10 minuten marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de limoen in partjes. Rooster de kipkarbonades op of onder de licht ingevette grill of barbecue in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar. Vaak keren! Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei 3 minuten. Voeg na 2 minuten naar smaak een halve of hele eetlepel sambal toe. Schep de rijst en sambalprei op 4 borden en leg de ketjapkip erbij. Serveer er voor de liefhebbers limoen bij, om aan tafel uit te knijpen. Eet smakelijk!

Op tafel
Knapperige Conimex Kroepoek is hier heerlijk bij.

Lekker anders kan ook:
Maak in plaats van sambalprei, kerrieprei met Conimex Boemboe voor Kerriegroenten. Dat smaakt ook uitstekend bij de ketjapkip, die trouwens ook op de BBQ bereid kan worden.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Aziatische vlaflip toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Vandaag serveren we een pittig wokgerecht met kip en de Oosterse klassieker Ketjap Asin. Deze variant is zeer geschikt wanneer je gaat koken op hoog vuur.

Benodigdheden voor 4 personen:

4 el Conimex Ketjap Asin Conimex Sambal Manis 500 g kleine kipkarbonades 400 g witte rijst 1 limoen Conimex Wok Olie 600 g gesneden prei