Nasi goreng en gebakken kerrie-ei met ham

home > conimex-recepten > Nasi goreng en gebakken kerrie-ei met ham

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).

Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden en schep geregeld om.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.

Voeg 50 ml water en de boemboe toe. Goed mengen.

Schep de afgekoelde rijst erdoor en wok nog 2 minuten.

Schep de nasi uit de wok en houd deze afgedekt warm.

Zet de wok terug op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en bak hierin de 4 eieren. Bestrooi de eieren met wat kerriepoeder (en eventueel naar smaak nog wat zout en wat peper).

Leg op elk gebakken ei een plakje ham en warm deze kort mee.

Verdeel de nasi goreng over 4 borden en leg op elk een gebakken
kerrie-ei met ham.

Op tafel
Lekker knapperige Conimex Gebakken Uitjes, frisse Atjar Tjampoer en om het af te maken natuurlijk een pittige Sambal Oelek!

Lekker anders kan ook:
Voeg eventueel 75 g hamblokjes of uitgebakken spekjes aan de rijst toe.
Voeg met de rijst een flinke scheut Ketjap Manis toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Maleise kipsaté met ketjap-limoensaus
en Gemberyoghurt met cashewnoten.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g witte rijst

Conimex Wok Olie 600 g nasigroentepakket 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng 4 eieren 1 el Conimex Kerrie Djawa 4 plakjes ham