Nasi Goreng met sambalchampignons en kipsaté

home > conimex-recepten > Nasi Goreng met sambalchampignons en kipsaté

Kook de rijst (uit het pak) in 12 minuten gaar. Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.

Meng de dressingmix (uit het pak) met 0,5 dl koud water en laat 5 minuten staan. Meng met de spitskool. Schep de seroendeng er vlak voor het eten over.

Meng in een pannetje 1,5 dl koud water met de satésausmix (uit het pak). Goed roeren en 3 minuten zachtjes laten koken.

Maak ondertussen de champignons schoon.

Gril de saté onder een hete grill, in een grillpan of op de grillplaat in ca. 6 minuten rondom bruin en gaar.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de champignons met de prei 2 minuten. Voeg de sambal toe en wok nog 1 minuut. Voeg de gekookte rijst en de kruidenmix (uit het pak) toe. Goed mengen en nog 3 minuten wokken.

Verdeel de nasi over 2-3 borden, leg de saté ernaast, schep de saus erover en geef de koolsalade er apart bij.

Op tafel
Zet lekker gekruide Conimex Kroepoek Saté op tafel, dat past er helemaal bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de champignons geheel of gedeeltelijk door shii-takes.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf: Kruidige kippensoep en Gemarineerde sinaasappel en lychees met gember toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 3 personen:

1 pak Conimex Nasi Goreng met Kipsaté (maaltijdpakket) 300 g gesneden spitskool 4 el Conimex Seroendeng 250 g kleine champignons 6 stokjes kipsaté 150 g preiringen Conimex Wok Olie 2 tl Conimex Sambal Manis