Nasi kokos met gekruide kipkarbonades, paksoi & Smaakmaker Seroendeng
home > conimex-recepten > Nasi kokos met gekruide kipkarbonades, paksoi & Smaakmaker Seroendeng
Bestrooi de kipkarbonades met djintan en bestrijk ze met een klein beetje sambal. Verhit een scheutje olie in een hapjespan, bak de kipkarbonades rondom bruin. Voeg de ketjap en 1 dl water toe en laat de kip met het deksel op de pan in ca. 30 minuten gaar worden. Geregeld keren.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Meng de mix met 100 ml kokend water, tenminste 10 minuten laten staan. Snijd de paksoi in smalle repen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de paksoi 3 minuten. Wok de gewelde mix vervolgens 2 minuten mee. Schep de rijst, 3 eetl. seroendeng en 1-2 theel. sambal erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Verdeel de nasi over 4 borden, strooi de rest van de seroendeng erover en leg de kip ernaast. Schep eventueel een lepeltje van het stoofvocht over de nasi.
Op tafel
Extra lekker met Conimex Smaakmakers Atjar Tjampoer, Kroepoek Java en Sambal Badjak.
Lekker anders kan ook:
Strooi eventueel fijngehakte bladselderij of bieslook over de nasi.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
600 g kipkarbonades 1 theel. Conimex Djintan Conimex Sambal Badjak Conimex Wok Olie ½ dl Conimex Ketjap Manis 400 g witte rijst 1 zakje Conimex Mix voor Nasi Goreng 600 g paksoi 5 eetl. Conimex Seroendeng