Nasi seroendeng met ananas
home > conimex-recepten > Nasi seroendeng met ananas
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
Maak de rode peper van de nasigroenten schoon, verwijder de pitjes en snijd de peper in
smalle reepjes.
Pers de citroen uit.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de nasigroenten met de peper 5 minuten. Roer de kruidenmix, het citroensap, de ananas en de ketjap erdoor. Wok nog 1 minuut.
Schep de rijst en de seroendeng door de groenten. Wok nog 3 minuten.
Schep de pinda´s erdoor.
Op tafel
Geef er voor een fris knapperig accent Conimex Atjar Tjampoer bij.
Lekker anders kan ook:
Maak Seroendeng mihoen met ananas door Conimex Mix voor Mihoen Speciaal te gebruiken i.p.v. Kruidenmix voor Nasi en rijst te vervangen door mihoen.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Aziatische vlaflip toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
400 g witte rijst 600 g nasigroentepakket met rode peper 0,5 citroen Conimex Wok Olie 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi 200 g (verse) blokjes ananas 4 el Conimex Ketjap Manis 75 g zoute pinda´s 400 g witte rijst 8 el Conimex Seroendeng