Nasi Speciaal met gember en lente-ui, vleesreepjes & Smaakmaker Ketjap Manis

home > conimex-recepten > Nasi Speciaal met gember en lente-ui, vleesreepjes & Smaakmaker Ketjap Manis

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes met de gember 3 minuten. Voeg de nasigroenten, de groentemix uit het pakje en 100 ml water toe en wok nog 5 minuten.

Schep de rijst, de helft van de lente-uitjes, de kruidenmix uit het pakje en de ketjap erdoor en roerbak nog 3 minuten.

Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Verkruimel de kroepoek erover en strooi de rest van de lente-uitjes erop.

Op tafel
Geef er Conimex Smaakmakers Sambal Manis en Seroendeng bij.

Lekker anders kan ook:
Voeg voor extra pittige nasi een kleingesneden rode peper met het vlees aan de wok toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g witte rijst 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal 50 g verse gember 1 bosje lente-uitjes Conimex Wok Olie 300 g vleesreepjes 500 g nasigroenten 3 eetl. Conimex Ketjap Manis ¼ zak Conimex Kroepoek Saté