Rendang met ananas, gele kokosrijst en gewokte groenten

home > conimex-recepten > Rendang met ananas, gele kokosrijst en gewokte groenten

Snijd de lente-uitjes in zo dun mogelijke schuine plakjes.

Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en bak de runderreepjes ca. 3 minuten, voeg de boemboe en een flinke scheut water toe en laat ca. 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de lente-uitjes en de ananas toe en warm goed door.

Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de groenten 5-8 minuten. Hoe korter, hoe knapperiger. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de rijst 3 minuten. Voeg de seroendeng en eventueel naar smaak wat peper en zout toe en warm goed door.

Verdeel de kokosrijst en de rendang over 4 grote borden en schep de gewokte groenten ernaast. Geef de kroepoek er apart bij.

Op tafel
Geef er lekker pittige Conimex Sambal Oelek en kruidige Ketjap Manis bij.

Lekker anders kan ook:
Vervang de roerbakgroenten door kleine broccoliroosjes. Voeg evt. fijngeknipte koriander toe aan de kokosrijst.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

6 lente-uitjes Conimex Wok Olie 400 g runderreepjes 1 bakje Conimex Boemboe voor Rendang 200 g ananasstukjes (vers of uit blik) 400 g Oosterse roerbakgroenten 2 zakjes Conimex gele Wok Rijst 2 eetl. Conimex Seroendeng