Sajoer boontjes met pittige gehaktballetjes

home > conimex-recepten > Sajoer boontjes met pittige gehaktballetjes

Pel de uien. Snipper 1 ui fijn en snijd de andere ui in halve ringen. Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui, 2 theelepels sambal (hoe meer, hoe heter!), de ketjap en maak er kleine balletjes van.

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.

Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de boontjes en de halve uienringen 2 minuten.

Voeg 200 ml water en de boemboe toe. Goed mengen en ca. 15 minuten laten pruttelen.

Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd). Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.

Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op een hoog vuur in ca. 2 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag. Laat de gehaktballetjes in ca. 5 minuten gaar worden. Geregeld voorzichtig draaien.

Schep de sajoer boontjes en de rijst op 4 borden. Verdeel de gehaktballetjes over de rijst.

Op tafel
Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes op tafel om erover te strooien.

Lekker anders kan ook:
Vervang 100 g boontjes door 150 g schoongemaakte champignons.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Gebakken banaan en sinaasappel met yoghurt.

Zin in een Italiaans gerecht?
Laat je voortaan ook inspireren door de Bertolli nieuwsbrief. Schrijf je nu in! .





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

2 uien 500 g gehakt Conimex Sambal Brandal Conimex Wok Olie 1 el Conimex Ketjap Manis 1 bakje Conimex Boemboe
voor Sajoer Boontjes 500 g gebroken sperziebonen 400 g (pandan) rijst