Sajoer met broccoli en tomaat en Balinese vleesreepjes
home > conimex-recepten > Sajoer met broccoli en tomaat en Balinese vleesreepjes
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel en snijd de uien in reepjes. Snijd 2 tomaten in kleine stukjes en de andere tomaten in partjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de broccoliroosjes en de helft van de uienreepjes 3 minuten. Voeg de boemboe en 2 dl water toe. Goed mengen en op een laag
vuur 5 minuten laten pruttelen. Schep de partjes tomaat erdoor en verwarm alles nog 2 minuten.
Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de vleesreepjes met de rest van de uien 3 minuten. Voeg de djintan en de sambal toe en roerbak nog 1 minuut. Roerbak de stukjes tomaat 5 minuten mee. Roer de ketjap erdoor en warm alles nog 1 minuut door.
Verdeel de rijst over 4 grote borden en schep de groenten en het vlees erop.
Op tafel
Geef er voor een lekker kruidig knappertje Conimex Kroepoek Bali bij
Lekker anders kan ook:
Voeg met de Conimex Kroepoek Bali ook een snufje kaneel en een snufje Kerrie Djawa aan het vlees toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
400 g witte rijst 2 uien 5 tomaten Conimex Wok Olie 400 g broccoliroosjes 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Groenten 400 g vleesreepjes 1 theel. Conimex Djintan 2 theel. Conimex Sambal Badjak 3 eetl. Conimex Ketjap Manis