Sambal Manis worteltjes met kip
home > conimex-recepten > Sambal Manis worteltjes met kip
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de worteltjes in de lengte in 6 reepjes. Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet in lange dikke repen. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de wortel en de ui 3 min. Schep ze uit de pan. Verhit nog een scheutje olie en wok de repen kip 3 minuten. Voeg na 2 minuten naar smaak 1-2 tl sambal toe en wok nog 2 minuten. Schep de worteltjes en ketjap erdoor en wok nog 2 minuten. Schep de koriander erdoor. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de kruidige worteltjes en kip met koriander ernaast.Op tafel
Strooi aan tafel lekkere krokant Gebakken Uitjes van Conimex over de rijst!
Lekker anders kan ook:
Maak ook eens kruidige Bahmi met worteltjes en kip! Dit doe je door de al gewokte worteltjes en kip en de gekookte mienestjes (ca. 0,5 zak) een paar minuutjes mee te wokken. Voeg wat extra sambal en ketjap manis toe.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Citroensorbet toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
400 g witte rijst 600 g geschrapte jonge worteltjes 1 ui 400 g kipfilet Conimex Wok Olie Conimex Sambal Manis 2 el Conimex Ketjap Manis 4 el grofgehakte koriander