Sambaldrumsticks met kerriesaus en ketjap-groentenasi
home > conimex-recepten > Sambaldrumsticks met kerriesaus en ketjap-groentenasi
Verwarm de oven voor op 220ºC.
Meng de sambal met ½ eetl. olie en bestrijk hiermee de drumsticks en leg ze in een braadslede.
Zet de braadslede in de oven en laat de drumsticks in ca. 35 minuten gaar worden.
Maak ondertussen de kerriesaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ca. 5 minuten. Voeg de wokrijst en de kruidenmix direct vanuit de verpakking toe en warm het geheel goed door.
Voeg naar smaak 1-2 eetl. ketjap toe en eventueel ook wat sambal.
Verdeel de nasi over 4 borden. Leg de drumsticks ernaast en schep de kerriesaus erover. Breek de kroepoek doormidden en leg de kroepoek erbij.
Op tafel
Zet voor een kokossmaakje Conimex Seroendeng op tafel en geef er ook Sambal Badjak bij.
Lekker anders kan ook:
Bij de nasi smaakt sambalvis ook heel lekker. Vervang de drumsticks door stevige witvisfilet, bestrijk deze met het sambalmengsel en bak de vis in 6-8 minuten gaar.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
1½ theel. Conimex Sambal Badjak Conimex Wok Olie 4 drumsticks 1 zakje Conimex mix voor Kerriesaus 800 g Oosterse roerbakgroenten 2 zakjes Conimex kant-en-klare witte Wokrijst 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi Conimex Ketjap Manis