Sambalrijst met gehakt en lente-ui

home > conimex-recepten > Sambalrijst met gehakt en lente-ui

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.
Was en snijd ondertussen de lente-uitjes in schuine stukjes van ca. 2 cm.
Was de (kers)tomaatjes. Halveer ze of snijd ze in vieren.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok heet worden. Voeg een scheutje wokolie toe en wok het gehakt in ca. 3 minuten rul. Schep de spitskool erdoor en wok deze 2 minuten mee. Voeg de boemboe, ½ dl water en de sambal (hoe meer, hoe heter!) toe en laat dit ca. 3 minuten pruttelen. Schep dan de rijst, de lente-uitjes en de kerstomaatjes erdoor en wok nog 3 minuten.
Schep de sambalrijst in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Vervang de (kers)tomaatjes door 2 in reepjes gesneden paprika’s. Voeg voor nog meer pittigheid een kleine in ringetjes gesneden Spaanse peper toe aan het gehakt.

Op tafel
Zet Conimex Ketjap, Atjar, Kroepoek en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

300 gram (witte) rijst
6 lente-uitjes
250 gram (kers)tomaatjes
Conimex Wok Olie
250 gram gehakt
300 gram gesneden spitskool
1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
1 eetlepel Conimex Sambal Brandal