Schnitzeltjes met sambal badjaksaus en spinazie
home > conimex-recepten > Schnitzeltjes met sambal badjaksaus en spinazie
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de sausmix in een schaaltje met 2 dl kokend water. Goed roeren en naar smaak een halve tot een hele eetlepel sambal toevoegen. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd de schnitzels elk in 3 stukken. Verhit en scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzeltjes om en om 2 minuten. Schuif het vlees aan de kant. Voeg de uien en de helft van de knoflook toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de saus toe en schud de pan een beetje heen en weer. Verdeel de plakjes vlees weer over de pan en laat het nog 1 minuut zachtjes pruttelen. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de rest van de knoflook en de spinazie 3 minuten. Breng op smaak met zout. Verdeel de mie over 4 borden met de spinazie, het vlees en de saus ernaast.
Op tafel
Serveer er Conimex Kroepoek Naturel bij, dat is lekker en werkt geweldig om te blussen als het toch nog iets te pittig is.
Lekker anders kan ook:
Lekker krokant uitgebakken speklapjes zijn ook heerlijk om in Sambal Badjaksaus af te maken. Voeg eventueel ook een lepel bruine basterdsuiker en 1 el citroensap aan de saus toe.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Kokossmoothie met mango toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
1 zak (250 g) Conimex Chinese Eiermie 1 zakje Conimex Babi Pangangsaus 1 el Conimex Sambal Badjak 2 uien 6 teentjes knoflook 4 ongepaneerde schnitzels Conimex Wok Olie 600 g gewassen spinazie