Sesambahmi met kip, rode paprika & Smaakmaker Sambal Manis omelet
home > conimex-recepten > Sesambahmi met kip, rode paprika & Smaakmaker Sambal Manis omelet
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de paprika in stukken. Klop de eieren los met ½ eetl. sambal, 1 eetl. sesamzaad en 1 eetl. bieslook.
Verhit een scheutje olie in een koekenpannetje. Giet ¼ van het eimengsel in de pan, verdeel over de bodem en bak tot het omeletje aan de onderkant bruin is aan de bovenkant droog. Laat uit de pan glijden en rol op. Bak zo nog 3 omeletjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de paprika en bamigroenten 5 minuten. Meng de kip, de boemboe en 50 ml water erdoor en wok nog 2 minuten. Schep de gekookte mie, 2 eetl. sesamzaad en sambal naar smaak erdoor en roerbak nog 4 minuten.
Verdeel de bahmi over 4 borden, strooi de rest van de bieslook erover en leg de omeletjes erop.
Op tafel
Lekker met Conimex Smaakmakers Kroepoek Hot en frisse Atjar Tjampoer of Atjar Taugé.
Lekker anders kan ook:
Vervang de kip door gekookte roze garnalen en voeg ze met de mie aan de wok toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
½ zak (250 g) Conimex Mie Nestjes 1 grote rode paprika 4 eieren Conimex Sambal Manis 3 eetl. geroosterd sesamzaad 2 eetl. fijngeknipte bieslook Conimex Wok Olie 500 g bamigroenten 250 g gerookte kipreepjes 1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng