Speklapjes pangang met prei en tomaat
home > conimex-recepten > Speklapjes pangang met prei en tomaat
Snijd de speklapjes in brede reepjes.
Meng de reepjes met de marinademix (uit het pakje) en 4 eetlepels olie.
15 minuten laten trekken.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Was en snijd de tomaten in partjes.
Verhit een grote wok en roerbak hierin de spekreepjes 5 minuten.
Voeg de preiringen toe en wok ze 3 minuten mee.
Meng ondertussen de mix voor saus (uit het pakje) met 3 dl koud water.
Voeg de tomatenpartjes en de saus toe aan de spekreepjes en breng de
saus al roerende aan de kook. 3 minuten laten koken.
Schep de speklapjes pangang en de rijst op 4 borden.
Op tafel
Serveer Conimex Kroepoek Groot Naturel met Sweet Chili Saus om lekker
te dippen.
Lekker anders kan ook:
Ook lekker met roerbakgroenten in plaats van de preiringen en de tomaten.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Maleise kipsaté met ketjap-limoensaus en Ananassalade en
verse munt met vanille-ijs.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
400 g speklapjes 1 pakje Conimex Mix voor Babi Pangang Conimex Wok Olie 400 g rijst 2 tomaten 500 g preiringen