Sukiyaki met shiitake en kerstomaatjes
home > conimex-recepten > Sukiyaki met shiitake en kerstomaatjes
Meng de sukiyaki marinademix (uit het pak) in een kom met 2 el olie. Schep de vleesreepjes erdoor. 10 minuten laten marineren.
Kook de rijst (uit het pak) in 15 minuten gaar. Afgieten.
Maak ondertussen de shiitakes en de kerstomaatjes schoon. Halveer grote shiitakes en de kerstomaatjes.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 2 minuten. Voeg de shiitakes toe en wok nog 1 minuut.
Voeg 2 dl koud water en de sukiyaki sausmix (uit het pak) toe. Breng al roerend aan de kook. Voeg de mirin (uit het pak) en de tomaatjes toe en laat 1 minuut mee warmen.
Verdeel de rijst over 2-3 borden, schep de sukiyaki ernaast en bestrooi met de bieslook.
Op tafel
Lekker met knapperige Conimex Kroepoek Naturel.
Lekker anders kan ook:
Vervang de shiitakes door andere paddenstoelen zoals kastanje champignons. Ook lekker met kip in plaats van rundvlees.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Granita van groene thee en gember toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 2 personen:
1 pak Conimex Beef Sukiyaki
2 el Conimex Wok Olie
400 g vleesreepjes
1 bakje shiitake paddenstoelen (200 g)
1 bakje kerstomaatjes (250 g)
3 el fijngeknipte bieslook