Sweet & Sour groenten met pittige omeletreepjes en notenrijst
home > conimex-recepten > Sweet & Sour groenten met pittige omeletreepjes en notenrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Klop de eieren in een kom licht schuimig. Roer er 1-2 theelepels sambal door.
Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag.
Giet de helft van het eiermengsel in de pan, draai het vuur laag en bak de omelet tot de onderkant begint te kleuren en de bovenkant bijna droog is.
Laat de omelet op een bord glijden, houd de omelet warm en bak de
andere omelet.
Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de
groenten 5 minuten.
Voeg 10 eetlepels woksaus toe. Wok nog 1 minuut.
Rol de omelet op en snijd in dunne plakjes.
Hak de gezouten noten grof en meng ze met de warme rijst.
Schep de notenrijst op 4 warme borden, geef de sweet & sour groenten
erbij en verdeel de omeletreepjes over de groenten.
Op tafel
Zet lekker knapperige Conimex Kroepoek Cassave op tafel.
Lekker anders kan ook:
Bak eerst kleine blokjes tofu knapperig. Voeg ze met de woksaus
aan de groenten toe.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kerrie-kokossoep en Limoenkwark toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
400 g rijst
4 eieren
Conimex Sambal Tjampoer
Conimex Wok Olie
600 g gemengde roerbakgroenten
Conimex Woksaus
Chinese Sweet & Sour
150 g gemengde gezouten noten