Sweet & sourrijst met kip en shii-take
home > conimex-recepten > Sweet & sourrijst met kip en shii-take
Snijd de kipfilet in stukjes. Halveer de shii-takes. Pel en snijd het teentje knoflook in plakjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes, de knoflook en de sperzieboontjes ca. 5 minuten. Voeg de shii-takes toe en wok ca. 3 minuten mee. Voeg de voorgestoomde wokrijst direct vanuit de verpakking en de woksaus toe en warm het geheel goed door.
Schep de sweet & sour rijst in 2 kommen of diepe borden. Bestrooi me de gebakken uitjes.
Op tafel
Conimex Ketjap Gold is een verfijnde smaakmaker waarmee je aan tafel dit gerecht naar eigen smaak nog lekkerder kunt maken.
Lekker anders kan ook:
Vervang de Gebakken Uitjes door stukjes Kroepoek Naturel.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Citroensorbet mèt toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 2 personen:
200 g kipfilet 100 g shii-takes 2 teentjes knoflook 200 g gebroken sperzieboontjes Wok Olie 1 zakje Conimex Voorgestoomde gele Wokrijst 1 zakje Conimex Woksaus Sweet & Sour 2 eetl. Conimex Gebakken Uitjes