Tikka Massala met Indiase rijst met nootjes en abrikozen

home > conimex-recepten > Tikka Massala met Indiase rijst met nootjes en abrikozen

Snijd de kipfilet in stukjes.

Kook de rijst met de kerrie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken.

Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin in ca. 3 min. de kip rondom lichtbruin. Voeg de kruidenpasta, de yoghurt en een flinke scheut heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg de doperwtjes toe en laat 5 min. zachtjes meekoken.

Schep de (evt. grofgesneden) nootjes en abrikozen door de warme rijst. Verdeel de rijst over 4 grote borden, schep de tikka massala erop.

Op tafel
Geef er Conimex Smaakmaker Seroendeng en Smaakmaker Sambal Manis bij om aan tafel
zelf toe te voegen.

Lekker anders kan ook:
Vervang de doperwtjes door (versgekookte of ontdooide) bladspinazie. Bestrooi het gerecht op het laatst met wat fijngehakte koriander en geef er apart wat yoghurt bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g kipfilet 400 g basmati rijst 3 eetl. Conimex Kerrie Djawa Conimex Wok Olie 1 bakje Conimex Kruidenpasta Tikka Massala 2 dl volle yoghurt 450 g doperwtjes (diepvries) 40 g gezouten gemengde nootjes 75 g gewelde abrikozen