Wok roll met teriyaki honing kip, prei en amandelen
home > conimex-recepten > Wok roll met teriyaki honing kip, prei en amandelen
Was en snijd de tomaten in partjes.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Trek de slabladeren los. Was en droog de sla en scheur eventueel de grote blaadjes wat kleiner.
Hak de amandelen grof.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten.
Wok vervolgens de prei 2 minuten mee.
Voeg de tomaat toe en roerbak 1 minuut mee.
Roer er vervolgens ca. 6 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
Besprenkel de wok rolls met wat water en verwarm 20 sec. per wok roll of 1 minuut voor alle wok rolls tegelijkertijd op 750 watt in de magnetron. Of warm ze aan beide kanten op in een hete koekenpan.
Verdeel de sla over de wok rolls. Schep het teriyaki-honingkipmengsel op de sla. Strooi de amandelen erover en rol ze op. Leg ze op 3 borden.
Op tafel
Zet voor een kruidig en pittig accent Conimex Sambal Badjak op tafel en serveer Atjar Taugé om er als lekker frisse salade bij te nemen.
Lekker anders kan ook:
Je kunt in plaats van een wok roll het gerecht ook met noedels of rijst serveren. Het is ook lekker om de kip te vervangen door in reepjes gesneden eendenborst.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en limoenkwark.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 3 personen:
2 grote tomaten
300 g kipfilet 1 kropje ijsbergsla 2 eetlepels (gerookte) amandelen Conimex Wok Olie 400 g gesneden prei Conimex Woksaus Japanse Teriyaki Honing 1 pak Conimex Wok Rolls