curry
Curry is de omschrijving van een groot aantal gekruide gerechten die vooral voorkomen in de Indiase keuken, maar ook in veel andere Aziatische landen. In de 18e eeuw werd het concept van curry ook naar Europa gebracht door Britse kolonisten.
Naanbrood. Naanbakkerij in Kaboel.
In India en ook in Afghanistan worden de curry’s met rijst of naan gegeten, maar ik vind het alle twee lekker en doe dus meestal naan en rijst.
Zelf naan bakken is niet zo moeilijk en leuk om te doen.
Vind je dit te veel werk kan je ook die van Patak’s kopen, die met knoflook en koriander is best lekker.
Kip Tandoori.
De tandoori is een bereidingswijze. Vaak worden stukken gemarineerde kip aan grote spiezen geregen en gaar gemaakt in een tandoori-oven die wel tot 500 graden heet kan worden. De oven is een soort klei-oven met in het midden bovenop een groot gat, daar onder band een takkebos hout.
Het hele ding lijkt wel op een wasmachine met bovenlader, qua vorm dan.
In die ovens bakken ze ook de naanbroodjes gaar, een soort platte pitabroodjes. De platte deeg stukken worden tegen de wand van de hete klei-oven geplakt. Na een minuut of twee is het broodje aan een kant goed en wordt de andere kant van het broodje gaar gebakken. De kok die de oven bediend doet dit allemaal zonder ovenwanten! Ik mocht ook een broodje bakken en ik dacht dat ook wel te doen.. Ik heb me niet laten kennen en het broodje was heerlijk maar oei, wat was dat heet!
Curry
- Kaeng Hung Ley Muo - curry met varkensvlees
- Gaeng Phed Gai 2 - rode kip curry
- Gaeng Mussaman - rundvleescurry
- Gaeng Khiao Wan Gai - groene curry met kip en kleine aubergines
- Pompoen curry
- Khrung Keng Phet Deng - Rode currypasta
- Kang Khiew Wan Gai - groene kip curry
- Rode kerriepasta
- Pittige lamskerrie met bamboescheuten
- Penang Gai - penang kip curry
- Koolcurry, een zeer snelle en simpele curry. Zeer mild.
- Phool Gobi Ki Bhaji, Bloemkool met ui en tomaat, Mild.
- Vangi Rassa, Auberginecurry vrij pittig.
- Pompoen/Kumara currysoep
- Kip met curry en kokosmelk
- Mango varkensvlees curry
- Gaeng Khiao Wan Gai - groene curry met kip en kleine aubergines
- Gaeng Karee Gai - gele kip kerrie
- Aardappelcurry en Raita
- Curry met garnalen tomaat en koriander
- Kip-curry
- Thaise Basilicum Curry
- Groene curry
- Gang Garee Gai (matsaman kip curry)
- Spruitjescurry met aardappelpartjes
- Bloemkoolcurry
- Curry van gestoofd rundvlees
- Kip curry met ananas (een frissere variant)
- Kip curry met ananas
- Curry met appel, banaan en ananas
- Naanbrood
- Kip Tandoori