Balti Masalapasta
home > de-aziatische-keuken > Balti Masalapasta
Rooster 4 eetlepels korianderzaad, 2 eetlepels komijnzaad, 2 verkruimelde kaneelstokjes, 2 theelepels venkelzaad, 2 theelepels zwart mosterdzaad, 2 theelepels kardemomzaad, 1 theelepel fenegriekzaad, 6 kruidnagels, 4 laurierbladeren en kerriebladeren in een koekenpan. Laat het mengsel afkoelen. Maal het in een vijzel tot een poeder. Voeg 4 theelepels knoflookpoeder, 4 theelepels kurkuma, 2 theelepels gemberpoeder, 1 1/2 theelepel chilipoeder en 2 1/2 dl azijn toe. Verhit 2 1/2 dl olie in een pan, voeg de pasta toe en roerbak hem 5 minuten. Giet de masalapasta in warme, gesteriliseerde potten.
Ingrediënten voor 4 personen
Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.
4 eetlepels korianderzaad, 2 eetlepels komijnzaad, 2 verkruimelde kaneelstokjes, 2 theelepels venkelzaad, 2 theelepels zwart mosterdzaad, 2 theelepels kardemomzaad, 1 theelepel fenegriekzaad, 6 kruidnagels, 4 laurierbladeren en kerriebladeren, 4 theelepels knoflookpoeder, 4 theelepels kurkuma, 2 theelepels gemberpoeder, 1 1/2 theelepel chilipoeder, 2 1/2 dl azijn, 2 1/2 dl olie