Dashi II
home > de-aziatische-keuken > Dashi II
Doe de apart gehouden kombu en bonitovlokken met het koude water in een grote pan en verwarm alles tot het kookpunt. Draai de hittebron laag en laat de bouillon ca. 20 minuten trekken, tot hij voor eenderde gedeelte is ingekookt.
Voeg de gedroogde bonitovlokken toe en neem de pan onmiddellijk van de hittebron af. Laat de vlokken opzwellen. Schenk de bouillon door een met een schone doek belegde zeef.
Dashi II:
Dashi II is een krachtiger bouillon, die wordt getrokken van de kombu en bonito die bij het bereiden van dashi I zijn gebruikt. Dashi II wordt toegepast in stoofschotels, in gekruide soepen en in miso-soep, waarvoor een sterkere smaak is vereist.
Ingrediënten voor 4 personen
Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.
1,7 liter koud water
kombu en bonitovlokken (apart gehouden na de bereiding van dashi I)
10-15 gram gedroogde bonitovlokken