Jiang Cong Chao Zhu Gan (gebakken varkenslever)
home > de-aziatische-keuken > Jiang Cong Chao Zhu Gan (gebakken varkenslever)
Laat de lever 5 minuten marineren in de rijstwijn.
Verhit de olie, bak de knoflook enkele seconden en voeg de uitgelekte lever, gember, bosui en chilipeper toe.
Roerbak alles enkele seconden op hoog vuur.
Voeg bouillonpoeder, sojasaus en suiker toe en roerbak nog 1 tot 2 minuten tot de lever gaar is.
Bind het gerecht met maïzena.
Ingrediënten voor 4 personen
Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.
300 gram varkenslever, dun gesneden
2 eetlepels Chinese rijstwijn
2 theelepels olie
2 theelepels fijngehakte knoflook
3 cm gember, fijngehakt
1 bosuitje, in stukjes van 3 cm
1/2 rode chilipeper, zaad verwijderd, fijngehakt
1 theelepel kippenbouillonpoeder
1 theelepel lichte sojasaus
1/2 theelepel suiker
1 theelepel maïzena, vermengd met water