Met groenten gevulde pappadums* met raita**
home > de-aziatische-keuken > Met groenten gevulde pappadums* met raita**
Twee kommetjes klaarzetten. In koekenpan laagje olie verhitten, 1 pappadum kort frituren, uit pan nemen en pappadum onmiddellijk om kommetje vouwen. Ander kommetje over pappadum vouwen, zodat pappadum vorm van kommetje aanneemt. Andere pappadums op dezelfde wijze bereiden (indien nodig olie aanvullen).
Komkommer met schil in de lengte halveren en zaadlijsten verwijderen. Komkommer en appel raspen. Yoghurt met geraspte komkommer, appel, koriander en munt mengen, op smaak brengen met zout en peper (**raita is zout en peper).
In wok 2 eetl. olie verhitten en gemengde groenten in 5 min. al omscheppend gaarbakken, met zout en peper op smaak brengen. Pappadums naast kipfilet presenteren, met gebakken groenten vullen en met raita serveren. *Pappadums, wafeltjes van linzenbloem.
Ingrediënten voor 4 personen
Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.
100 ml zonnebloemolie
4 pappadums* naturel (bij de toko te koop)
1 komkommer
1 groene appel (bijv. Granny Smith)
150 g Griekse roomyoghurt
15 g verse koriander, fijngesneden
15 g verse munt, fijngesneden
400 g gemengde groenten van het seizoen (bijv. paprika, peultjes, rode ui), gesneden
Benodigdheden:
2 ronde kommetjes van gelijke grootte