Ozoni (gebonden nieuwjaarssoep met kip en rijstkoekjes)

home > de-aziatische-keuken > Ozoni (gebonden nieuwjaarssoep met kip en rijstkoekjes)

Grilleer de rijstkoekjes onder een hete grille of boven een vlam. Draai de koekjes af en toe om, zodat zij niet verbranden. Prik de knapperige bruine rijstkoekjes hier en daar in met een vork.
Snijd het kippenvlees in smalle reepjes en blancheer deze 2 minuten in wat water met zout. Laat het uitlekken. Snijd de prei schuin in plakjes.
Breng de dashi in een grote pan aan de kook. Voeg de reepjes kip toe en stoof deze gaar.
Klop in een kom de miso door wat warme soep. Schenk bij de soep. Laat de soep goed warm worden, maar niet meer koken.
Verwarm vier soepkommen en leg in iedere kom een rijstkoekje. Verdeel de soep en de reepjes kip over de kommen. Leg de plakjes prei boven op de soep en serveer het gerecht onmiddellijk.





Ingrediënten voor 4 personen

Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.

4 rijstkoekjes
225 gram ontbeende kip (bout en borst) met het vel
2 jonge preitjes
8,5 dl dashi II (maak eerst recept 006 en 007)
3 eetlepels witte miso