Palak Jhost (lamsvlees met spinaziesaus)

home > de-aziatische-keuken > Palak Jhost (lamsvlees met spinaziesaus)

Snijd het vlees in blokjes. Blancheer het vlees even in kokend water en laat het uitlekken.
Snijd de chilipeper open, schraap het zaad eruit en hak het vruchtvlees zeer fijn.
Bak de knoflook, gember en chili 1 minuut in de ghee, voeg dan het lamsvlees toe en bak het aan alle kanten licht aan.
Maal het maanzaad met het zout zeer fijn. Voeg aan de pan toe en laat even meebakken. Roer dan de yoghurt en kardemom erdoor; voeg het water toe en breng aan de kook.
Temper het vuur en laat afgedekt koken tot het vlees gaar is.
Was de spinazie grondig in koud water, en haal de lelijke blaadjes eruit.
Doe de groente met aanhangend water in een grote pan, dek af en laat op matig vuur in 4-6 minuten slinken. Laat uitlekken, hak grof en draai alles in een blender of keukenmachine tot puree.
Voeg deze aan het lamsvlees toe en laat nog 2-3 minuten zachtjes koken. Roer de room en nootmuskaat erdoor, proef en breng eventueel verder op smaak, en serveer.





Ingrediënten voor 4 personen

Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.

750 gram mager lamsvlees
1 verse groene chilipeper
1½ theelepel uitgeperste knoflook
1½ theelepel fijngehakte gember
2 eetlepels ghee (geklaarde boter)
1 eetlepel maanzaad
1 theelepel zout
2-3 eetlepels yoghurt
1 zwarte kardemompeul, gebroken en wat gekneusd
2½ dl water
500 gram verse of diepvriesspinazie
1½ dl slagroom
½ theelepel verse geraspte nootmuskaat