Tamago to kinusaya no suimono (soep met eidraadjes en peultjes)
home > de-aziatische-keuken > Tamago to kinusaya no suimono (soep met eidraadjes en peultjes)
Was de peultjes, dep ze droog en snijd ze diagonaal in zeer smalle reepjes. Blancheer deze 1 minuut in kokend water met wat zout. Haal ze uit de pan en dompel ze in koud water. Laat de peultjes uitlekken en dep ze droog.
Breng de dashi net aan de kook. Draai de hittebron laag en maak de bouillon op smaak met sojasaus en zout. Klop de eieren los in een kom.
Voeg de peultjes aan de warme dashi toe en schenk de eieren in een dun straaltje in de pan. Haal de pan onmiddellijk van de hittebron af en schep de soep in voorverwarmde soepkommen.
Ingrediënten voor 4 personen
Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.
125 gram peultjes
8,5 dl dashi I
1/2 theelepel lichte sojasaus
zout
2 eieren