Varkensvindaloo

home > de-aziatische-keuken > Varkensvindaloo

Vindaloopasta: meng in de keukenmachine gember, knoflook, pepers, kurkuma, kardemom, kruidnagels, peperkorrels, kaneel, koriander, komijn en citroensap tot een gladde pasta.
Snijd de varkenshaas in grote dobbelstenen. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Bak het vlees in porties op hoog vuur bruin. Doe al het vlees in de pan. Voeg vindaloopasta en mosterdzaad toe. Roerbak alles 2 minuten. Voeg water toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de vindaloo 1½ uur afgedekt sudderen tot het vlees zeer zacht is. Serveer met rijst en pappadums (zie recept 027).

Tip:
De vindaloopasta kan van tevoren worden gemaakt en goed afgesloten bewaard worden in de koelkast. In een goed gesorteerde supermarkt kunt u ook kant-en-klare vindaloopasta kopen.





Ingrediënten voor 4 personen

Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.

1 kg varkenshaas
60 ml olie
2 theel. zwart mosterdzaad
6 dl water
Vindaloopasta:
2 eetl. geraspte verse gemberwortel
4 tenen knoflook, fijngehakt
3 rode chilipepers, fijngehakt
2 eetl. kurkuma
2 theel. gemalen kardemom
4 kruidnagels
6 peperkorrels
1 theel. kaneel
1 eetl. gemalen koriander
1 eetl. komijnzaad
1¼ dl citroensap