Yu Xiang Qie Zi (geurige aubergine met varkensvlees)

home > de-aziatische-keuken > Yu Xiang Qie Zi (geurige aubergine met varkensvlees)

Frituur de aubergine 1 minuut in zeer hete olie. Laat uitlekken en zet apart.
Schenk de olie uit de pan, maar laat 2 theelepels olie achter.
Roerbak hierin het gehakt 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de gedroogde garnalen, chilipasta, sojabonen, 1 theelepel bosui en de paddestoel toe.
Roerbak een halve minuut, voeg dan de resterende ingrediënten toe, behalve de resterende bosui, maïzena en koriander.
Draai het vuur hoger, voeg de aubergines toe en verwarm alles nog een halve minuut.
Bind de schotel met maïzena en bestrooi met korianderblaadjes en bosui.





Ingrediënten voor 4 personen

Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.

250 gram aubergines, geschild, in reepjes van 8 × 1 cm
frituurolie
50 gram mager varkensgehakt
2 eetlepels gedroogde garnalen, geweld en zeer fijngehakt
2 theelepels chilipasta
1 theelepel gezouten sojabonen, gepureerd
2 theelepels zeer dun gesneden bosuitje
1 theelepel zwarte draadpaddestoel, geweld en zeer fijngesneden
250 ml kippenbouillon *(zie recept 019)
1 theelepel Chinese rijstwijn
1 theelepel sesamolie
2 theelepels zoetzure saus
1/2 theelepel zwarte sojasaus
1/4 theelepel zout
1 theelepel maïzena, vermengd met water
korianderblaadjes ter garnering