Aardbeien met huttenkase en honing
home > echt-vegetarisch > Aardbeien met huttenkase en honing
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de grootste vruchten doormidden of in drieën. Breng 100 ml water met de suiker aan de kook en los al roerend de suiker op. Voeg de aardbeien toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat de aardbeien in de siroop afkoelen. Meng de hüttenkäse met de honing, een eetlepel munt en de kwark. Verdeel dit mengsel over vier diepe borden. Schep de afgekoelde aardbeien met een schuimspaan uit het vocht en verdeel ze over de hüttenkäse. Verdeel de rest van de munt over de aardbeien.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g aardbeien
200 g hüttenkäse
2 eetlepels verse muntblaadjes, fijngesneden
250 g halfvolle kwark
100 g suiker
3 eetlepels honing