Appels gevuld met geitenkaas
home > echt-vegetarisch > Appels gevuld met geitenkaas
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verkruimel de geitenkaas. Snijd een plakje van de bovenkant van de ongeschilde appels. Verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor. Hak de pistachenootjes tot grove kruimels. Roer in een kom de pijnboompitten, pistachekruimels, de geitenkaas en tijm door elkaar. Smeer de bodem van een vuurvaste schaal dun in met boter. Verdeel de overgebleven boter in vieren.
Vul de appels met het geitenkaasmengsel. Leg bovenop elke appel een klontje boter. Bak de appels ca. 20 minuten in de oven.
Ingrediënten voor 4 personen
100 g geitenkaas (van een rol)
4 appels met rode schil
20 g gepelde pistachenootjes, zonder zout
20 g pijnboompitten
1 theel. tijmblaadjes
80 g boter