Komkommersoep met *broccocress
home > echt-vegetarisch > Komkommersoep met *broccocress
Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui in 2-3 minuten goudgeel. Voeg driekwart van de komkommerblokjes toe en smoor ze 2-3 minuten met de deksel op de pan. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 3-4 minuten doorkoken en pureer de soep met de staafmixer. Laat een beetje afkoelen. Breng de yoghurt op smaak met peper en een klein beetje zout en roer er 1 eetlepel fijngesneden broccocress door. Meng de overgebleven komkommerblokjes met de rest van de broccocress. Verdeel de soep over vier diepe borden (in kommen zakt de vulling naar beneden). Schep in elk bord een flinke lepel yoghurt en trek vanuit het midden met een lepel een cirkel naar buiten. Verdeel het broccocress-komkommermengsel over de borden.
*BroccoCress is de groene variant van BroccoSprouts. Het is een aanvulling op de reeds bestaande microgroenten als tuinkers, Daikon Cress en Rucola Cress. Microgroenten zijn bekend vanwege de heel aparte smaak, de hoge decoratieve waarde, een intensieve geur en een hoge gezondheidsbijdrage. BroccoCress wordt verkocht in een aantrekkelijk en een gemakkelijk mee te nemen doosje of hoesje.
Ingrediënten voor 4 personen
12 eetlepels olijfolie (biologisch)
1 kleine ui (biologisch), fijngesneden
2 komkommers (biologisch) geschild en in blokjes
500 ml groentebouillon (van tablet)
250 ml volle yoghurt (biologisch), op kamertemperatuur
1 bakje *broccocress