Krieltjes met bleekselderij en Spaanse peper
home > echt-vegetarisch > Krieltjes met bleekselderij en Spaanse peper
De aardappels schrappen, ontpitten, wassen en in een ovenvaste schaal overdoen. Twee eetlepels water toevoegen en de krieltjes (afgedekt) in 5-7 minuten op 100 % beetgaar koken. Intussen de bleekselderij ontharen, wassen en in reepjes snijden. De lente-uitjes in ringen snijden, de zaadlijst en zaadjes uit het pepertje verwijderen en de peper klein snijden. De olijfolie met de Provençaalse kruiden in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud (onafgedekt) 2-3 minuten op 100 % verwarmen. Tussendoor een keer omscheppen. De krieltjes met de groenten vermengen en eventueel kort op 100 % doorwarmen. Het gerecht op smaak brengen met zout en peper.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g krieltje
2 lente-uitjes
1 peper, Spaanse
2 eetl. olijfolie
4 stengels bleekselderij
1 theel. kruiden (Provençaals)
2 eetl. water
zout
peper