Libanon: saffraan-bloemkool
home > ei-gerechten-uit-het-buitenland > Libanon: saffraan-bloemkool
Was de bloemkool en snijd hem in kleine roosjes. Leg de roosjes in het mandje van de stoompan of van de couscouspan. Laat ze tien minuten stomen en spoel ze daarna af onder koud stromend water. Laat ze goed uitlekken. Schil de uien en snijd ze fijn. Fruit de uien in een koekenpan met 15 cl olie. Breek de eieren in een kom en klop ze los als voor een omelet. Voeg een mespuntje saffraandraadjes toe en zout en peper. Klop het eiermengsel opnieuw. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een gratin-vorm in. Leg hier de bloemkoolroosjes en de gefruite uien in. Bedek de groenten met de geklopte eieren. Zet de vorm in de oven en laat het gerecht in ongeveer 30 minuten gaar worden.
Opmerking:
Als u geen saffraandraadjes kunt krijgen, vervang ze dan door een theelepel saffraanpoeder.
Ingrediënten voor 4 personen
1 bloemkool – 3 uien – olie – 6 eieren – draadjes saffraan – zout en peper