Noord-Ierland: amandel-kaasomelet
home > ei-gerechten-uit-het-buitenland > Noord-Ierland: amandel-kaasomelet
Doe de ricotta in een grote kom. Smelt de helft van de boter in een grote, stevige koekenpan. Rooster de amandelen en havervlokken goudbruin. Schenk de inhoud van de pan bij de ricotta en meng alles goed door elkaar. Zet de koekenpan met de eventueel achtergebleven boter even apart. Roer de fijngehakte hardgekookte eieren en de rozijnen door het ricottamengsel. Klop de rauwe eieren met de honing, zout en venkelzaad. Roer deze gezoete eieren door de kaas. Verhit de rest van de boter met de olie in de al eerder gebruikte koekenpan. Schenk het mengsel erin en bak dat 5-8 minuten op zeer laag vuur tot het goudbruin is. Keer de omelet als u de voorkeur geeft aan doorgebakken eieren. Snijd de omelet in vieren en serveer heet.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g ricotta – 8 eetlepels boter – 175 g fijngemalen amandelen – 150 g havervlokken – 4 hardgekookte eieren, fijngehakt – 125 g geweekte rozijnen – 6 rauwe eieren – 2 eetlepels honing – ½ theelepel zout – ½ theelepel venkelzaad, fijngehakt – 2 eetlepels olie