Roemenië: eiertaart

home > ei-gerechten-uit-het-buitenland > Roemenië: eiertaart

Breek 9 eieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Breek het laatste ei en klop het met een vork los met de eidooiers. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed goed totdat er een vrij stevige bal ontstaat. Rol het deeg uit met de deegroller en laat het 15 minuten rusten. Rol het deeg op in de vorm van een worst en snijd die in zeer fijne plakjes. Laat ongeveer 45 minuten drogen. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in, leg hier om en om een laag deeg, een laag nootjes en de suiker, tot u al het deeg gebruikt hebt. Maak de karamel klaar: doe de suiker in een pan met het opengesneden vanillestokje en 2 dl water. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken. Haal het vanillestokje eruit en giet de karamel in de bakvorm Laat 30 minuten bakken in de oven. Koud serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

10 eieren – 400 g bloem – 60 g zachte boter – 200 g gemalen noten – 100 g suiker
Karamel: ½ vanillestokje – 200 g suiker