Schotland: Schotse eieren

home > ei-gerechten-uit-het-buitenland > Schotland: Schotse eieren

Kook de 6 eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze. Laat de eieren zover afkoelen dat u ze vast kunt houden. Wentel de eieren door de bloem. Haal het velletje van de braadworst, kneed het vlees even door en verdeel het in 6 porties. Verpak de eieren in het vlees en wrijf voorzichtig alle naadjes dicht. Het ei moet helemaal bedekt zijn. Klop de laatste 3 eieren los met de melk. Wentel de ballen eerst door het eiermengsel, dan door paneermeel, dan weer door het eiermengsel en als laatste weer door paneermeel. Verhit vet of olie tot 180°C en bak de ballen hierin aan alle kanten bruin. Ze zijn gaar wanneer ze bruin zijn. Laat de ballen op keukenpapier uitlekken. Snijd ze doormidden en eet ze koud of warm met tomatenketchup of mosterd en een groente naar keuze.
Opmerking:
Dit is het originele recept. U kunt hierop uiteraard variëren door in plaats van braadworst gemengd gehakt te nemen en dit aan te maken naar uw smaak. U kunt de Schotse eieren ook in een koekenpan bakken in plaats van frituren.





Ingrediënten voor 4 personen

6 eieren – 3 eetlepels bloem – 500 g braadworst – 3 eieren – 3 eetlepels melk – paneermeel – frituurvet of olie