Swaziland: aardappel-eitaart
home > ei-gerechten-uit-het-buitenland > Swaziland: aardappel-eitaart
Maak eerst een witte saus van de genoemde ingrediënten. Leg vervolgens een laag aardappelplakjes in een ingevette ovenschaal. Leg daarop een laag eierplakjes. Strooi er wat geraspte kaas over. Voeg dan nog een laag aardappelplakjes en vervolgens een laag eierplakjes toe. Strooi de rest van de kaas erover. Bedek met de witte saus. Strooi wat paneermeel over het geheel en leg wat klontjes boter daar weer bovenop. Zet het gerecht in de oven op 180°C tot de bovenkant goudbruin is.
Variaties:
1. Snijd een ui in plakjes en bak die goudbruin in een koekenpan. Leg de ui bovenop elke laag aardappelplakjes.
2. Leg een dun laagje gekookte spinazie bovenop elk laagje aardappelplakjes.
3. Laat het paneermeel weg. Vermeng de kaas met de witte saus. Meng alle ingrediënten goed door elkaar terwijl ze nog warm zijn en verhit het gerecht bovenop het fornuis in plaats van in de oven.
Ingrediënten voor 4 personen
3 of 4 in plakjes gesneden gekookte aardappelen – 6 in plakjes gesneden hardgekookte eieren – 50 g geraspte kaas – paneermeel – boter
Saus: 250 ml melk – 1 eetlepel bloem – zout en peper