Algerijnse omelet

home > eieren-en-eiergerechten > Algerijnse omelet

Dompel de tomaten even in het hete water en schil ze, deel ze in vieren en ontpit ze. Pel de uien en snijd ze in dunne ringetjes. Pel het teentje knoflook en hak ze heel fijn. Snijd de in vieren gedeelde en ontpitte paprika’s in reepjes. Fruit de uienringen en paprika’s 3 min. in de hete olie, voeg dan de knoflook en tomaten toe en laat deze ½ min. smoren. Vermeng ondertussen de eieren met de slagroom, aroma, zout en cayennepeper. Giet de massa over de paprika’s en laat de massa op laag vuur stollen. Je kunt de omelet serveren bij aardappelpuree, gekookte aardappelen of brood.





Ingrediënten voor 4 personen

6 eieren, 6 tomaten, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 groene paprika’s, 4 eetl. plantaardige olie, 2 eetl. slagroom, ½ theel. aroma, 1 mespuntje cayennepeper, zout