Boerenomelet
home > eieren-en-eiergerechten > Boerenomelet
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes van ca 1 cm. Snijd het spek in plakjes en bak deze in de koekenpan knapperig. Neem het spek uit de pan en leg de stukjes aardappel in het spekvet. Strooi er zout en peper over en bak ze 15 min. in de gesloten pan. Voeg na 10 min. de geschilde en gesnipperde ui toe en ten slotte de plakjes spek. Kluts de eieren met wat zout en bieslook en giet ze over de aardappelen, laat ze stollen en vorm er een omelet van, die je op een schotel doet. Verdeel de omelet in vieren op 4 borden en geef er een andijvie salade bij (zie salade’s).
Ingrediënten voor 4 personen
750 g aardappelen, 100 g doorregen gerookt spek, 6-8 eieren, 2 uien, 1 bosje gesneden bieslook, zout, peper