Chinese omelet
home > eieren-en-eiergerechten > Chinese omelet
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Voeg 1 theel. van de sojasaus toe aan het gehakt en meng dit met de hand dooreen. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem van circa 26 cm diameter, voeg het gehakt toe en bak dit in 3-5 minuten rul. Voeg de Chinese kool, taugé, erwten, gerookte kalkoen of kip, waterkastanjes, bosui en koriander toe en roerbak dit 2-3 minuten.
Klop de eieren los met knoflook, sherry en de resterende 1 theel. sojasaus. Schenk dit gelijkmatig over het gehaktmengsel. Bak dit, voorzichtig roerend, met een pollepel – zorg er daarbij voor dat het eimengsel goed over de pan verdeeld blijft – totdat de omelet aan de onderkant gestold is. Zet de pan onder de grill (zorg ervoor dat het handvat niet heet wordt, tenzij de pan hittebestendig is) en verwarm hem kort om ook de bovenkant van de omelet te laten stollen.
Meng ondertussen sesamolie, sojasaus, balsamicoazijn en chilisaus tot een homogeen geheel.
Snijd de omelet in punten, sprenkel de saus erover en garneer met koriander. Serveer warm.
Ingrediënten voor 4 personen
100 g kalkoengehakt
2 theel. sojasaus
2 eetl. zonnebloemolie
200 g Chinese kool, in stukjes gescheurd
100 g taugé
30 g diepvrieserwten, met kokend water ontdooid en uitgelekt
125 g gerookte kalkoen of kip, in dunne plakjes gesneden
100 g waterkastanjes uit blik, in plakjes of in vieren gesneden
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
2 eetl. fijngehakte verse koriander
6 eieren
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 theel. fijngehakte verse gemberwortel
2 eetl. droge sherry
Saus:
½ theel. sesamolie van geroosterd sesamzaad
1½ eetl. Chinese donkere sojasaus
1 eetl. balsamicoazijn
wat druppels Chinese chilisaus
Om te garneren:
verse korianderblaadjes