Curry-eieren met sperziebonen - vegetarisch hoofdgerecht
home > eieren-en-eiergerechten > Curry-eieren met sperziebonen - vegetarisch hoofdgerecht
De sperziebonen schoonmaken, breken, wassen, en in 15 min. beetgaar koken, afgieten en even opzij zetten, met deksel op pan laten. In pan met ruim kokend water eieren en rijst ca. 10 min. koken. Intussen de uien pellen, snipperen. In wok of koekenpan olie verhitten. De ui ca. 2 min. zachtjes bakken. Wokmix toevoegen en al omscheppend verwarmen. Crème fraîche erdoor roeren. Rijst kort laten uitlekken, eieren afspoelen onder koud water, pellen, halveren en door curry roeren. Sperziebonen en rijst op borden doen. Curry-eieren erop scheppen.
Ingrediënten voor 4 personen
6 eieren, 300 g witte rijst, 500 g sperziebonen, 2 uien, 4 eetl. olie, 1 pakje wokmix kip curry cocos (140 g), 1 bekertje crème fraîche (125 ml.)