Koninginneomelet
home > eieren-en-eiergerechten > Koninginneomelet
Fruit de gesnipperde ui in de boter goudgeel. Voeg de uitgelekte champignons en de ragoût toe en verwarm deze langzaam. Roer ondertussen eieren, de melk of slagroom, zout, peper en nootmuskaat goed door elkaar. Verhit de roomboter in een koekenpan, giet de eiermassa erin en druk deze tijdens het stollen met een houten lepel wat samen. Sla de omelet dubbel, schep hem op een vuurvaste schotel, snijd hem overlangs in, vul hem met de ragoût. Bestrooi nog met kaas en gratineer onder de grill of in de voorverwarmde oven goudbruin. Geef er rijst met roomboter en een groene salade gemarineerd met citroen en olie bij.
Ingrediënten voor 4 personen
6 eieren, 1 ui, 250 g champignons uit blik, 250 g ragoût uit blik, 2 eetl. gecondenseerde melk of slagroom, zout, peper, nootmuskaat, boter, 1 eetl. roomboter, 1 eetl. geraspte kaas