Puszta-eieren

home > eieren-en-eiergerechten > Puszta-eieren

Verwarm de oven voor op 225ºC. Zet een vuurvaste schotel onder in de oven. Snipper de geschilde ui, snijd de gewassen en ontpitte paprika’s in reepjes en smoor alles 10 min. in de hete olie. Dompel de tomaten kort in heet water, verwijder de velletjes, halveer en ontpit ze en meng ze door de paprika en ui. Voeg tijm toe. Neem de schotel uit de oven en leg de plakjes ham bij de tomaten. Breek de eieren in de pan en plaats deze in de uitgeschakelde oven. Laat het eiwit stollen. Dien het gerecht, bestrooid met gehakte peterselie op, en geef er een mooie salade bij.





Ingrediënten voor 4 personen

1 ui, 1 groene paprika, 3 eetl. olie, 8 tomaten, takje tijm, 125 g rauwe ham, 8 eieren, zout, peper, peterselie