Romige kaasomelet met rucola

home > eieren-en-eiergerechten > Romige kaasomelet met rucola

Rucola wassen, en droog slaan. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van ca. 1 cm. snijden. In wok olie verhitten, op hoog vuur rucola en bosui ca. 1 min. roerbakken. Paprika erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In kom eieren loskloppen met slagroom, kaas zout, peper en nootmuskaat. In grote koekenpan roomboter verhitten. Eiermengsel erin scheppen en op matig hoog vuur laten stollen. Steeds gestold ei van zijkant naar midden schuiven. Als bovenkant van omelet bijna gestold is rucola op één kant van omelet scheppen. Omelet dubbelklappen en op schaal laten glijden.





Ingrediënten voor 4 personen

2 zakjes rucola á 30 g, 3 bosuitjes, 2 geroosterde paprika’s (pot á 465 g), 2 eetl. olijfolie, 6 eieren, 1 dl. slagroom, 100 g geraspte gelegen kaas, 20 g roomboter, zout, versgemalen peper, nootmuskaat