Schuimomelet met kaas en tomaat, vegetarisch lunchgerecht
home > eieren-en-eiergerechten > Schuimomelet met kaas en tomaat, vegetarisch lunchgerecht
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Splits de eieren. Kluts de dooiers en klop peper, kerriepoeder, kaas, melk en stukjes tomaat erdoor. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Spatel het eiwit luchtig door het dooiermengsel. Smelt de boter in een ruime koekenpan. Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet op een hoge stand ½ min. Dek de omelet af met een deksel (vet de deksel eventueel licht in om plakken te voorkomen) en bak de omelet op een lage stand in 8-10 min. lichtbruin en gaar. Verdeel hem in vieren, serveer er een witlofsalade bij. (zie salade en spread’s)
Ingrediënten voor 4 personen
4 zongedroogde tomaten op olie, 8 eieren, peper, 1 theel. kerriepoeder, 75 g geraspte belegen kaas, 4 eetl. melk, 50 g roomboter of margarine