Bangers and Mash
home > engels-koken > Bangers and Mash
Prik de worstjes in met een vork. Verhit de olie in een koekenpan met zware bodem. Bak worstjes 10 min. op matig vuur tot ze gaar en bruin zijn. Leg worstjes op een bord bedekt met keukenpapier. Giet op 1 eetl. na alle vet uit de pan. Bak uien hierin 5 min. op een matig vuur glazig en goudbruin. Roer juspoeder met water in een beker glad. Mengen met de uien in de pan. Breng jus al roerend in 2 min. op een matig vuur aan de kook, tot hij begint in te dikken. Worstjes toevoegen. Door jus mengen en direct opdienen met de puree. Puree: kook aardappelen gaar en giet ze af. Maak met een stamper een gladde aardappelpuree zonder klonten. Melk en boter met een vork erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Bestrooien met peterselie voor het opdienen. LET OP: deze worst-aardappelschotel kan met groene groenten zoals bonen of erwten worden geserveerd.
Ingrediënten voor 4 personen
8 stevige worstjes, 1 eetl. olie, 2 middelgrote uien, 2 eetl. juspoeder, 3,5 dl water, 4 middelgrote aardappelen, 2 eetl. melk, 30 g boter, peper, zout, fijngehakte peterselie voor de garnering